Scroll Top

Meer en completer adviseren

Het MKS stelt jou als professional in staat om laagdrempelig advieskansen op te pakken en nog meer te adviseren.

Focus op verbeterpotentieel – toekomstperspectief
Het mooie van MKS is dat je samen met de ondernemer of directie op zoek gaat naar het verbeterpotentieel. Door dit samen te doen zorgt dit ervoor dat er concrete inzichten ontstaan bij de ondernemer / directie waardoor deze nog sneller in staat en bereid zal zijn om te veranderen.

Naar de kern
Met behulp van deze methodiek ga je op een natuurlijke wijze terug de kern. Dit helpt je om financiële gegevens te vertalen naar informatie in de taal van de ondernemer. Beknopt, behapbaar, praktisch, begrijpelijk en stuurbaar cijfers en processen vertalen in resultaatbepalers.

Jouw rol als accountant – businesscoach – trusted advisor
Je bent hiermee van start tot eind in staat om de ondernemer / directie te inspireren, challengen, triggeren, infomeren en te spiegelen. En dit op week basis. Geen samenvatting van het afgelopen jaar maar krachtige analyses van de afgelopen week, en zelf op dagbasis gekoppeld aan de samen opgestelde begroting en doelstellingen.

Je bent niet meer degene die een ondernemer / directie hoeft te vertellen hoe het zit. Dit doe je samen. Jouw expertise en nieuw verkregen adviesvaardigheden en deze methode zorgen ervoor dat er vaak sprake zal zijn van een langdurig begeleidingstraject dat volledig op vertrouwen en gelijkwaardigheid is gebouwd. De ondernemer / directie moet het doen, dat weten zij nu, jij houd hen scherp in het proces van begeleiding, daar hebben zij jou voor nodig en dit vinden ze prettig.

Jij stelt de vragen en gaat samen op zoek naar de antwoorden.

Hiermee ben je snel en eenvoudig in staat om het “u vraagt wij draaien principe” om te draaien. Minder korte en eenmalig adviesopdrachten en trajecten en veel meer langdurige begeleidingstrajecten.  Niet meer alleen de expert rol voor specifieke (kleine) opdrachten of de financiële-huisarts rol om mogelijke oplossingen aan te dragen. Niet meer aan het werk gezet door de klant, nu werkt het meer en meer andersom, je zet de klant aan het werk. Die moet uiteindelijk de verandering, verbetering realiseren.

Je wordt volwaardig sparringpartner van de ondernemer het hele jaar door. Niet alleen door de structuur in de methode (die hierop ontwikkeld is) maar ook door een intensievere klantrelatie.